Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem pudrem, dodać chłodną margarynę i posiekać nożem, dodać żółtka i śmietanę zagnieść szybko mokrymi rękoma
W przepisie podano by schłodzić ciasto przez godzinę w lodówce, a ja rozwałkowałam ciasto, ułożyłam w foremce o wymiarach 25 x37 cm i takie trzymałam w lodówce przez godzinę
Po tym czasie upiekłam przez 20 min. w temp. 180 stopni C.- ciasto po upieczeniu przestudziłam
Zrobiłam kruszonkę z podanych składników
3 białka ubiłam na pianą z 1/2 szklanki cukru, dodałam migdały i rum, posmarowałam tym schłodzone ciasto
Na wierzch masy migdałowej wyłożyłam umyte, osączone jagody i posypałam kruszonką
Piec dalej przez 30 min. w temp. 200 stopniach C.
Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem pudrem, dodać chłodną margarynę i posiekać nożem, dodać żółtka i śmietanę zagnieść szybko mokrymi rękoma
W przepisie podano by schłodzić ciasto przez godzinę w lodówce, a ja rozwałkowałam ciasto, ułożyłam w foremce o wymiarach 25 x37 cm i takie trzymałam w lodówce przez godzinę
Po tym czasie upiekłam przez 20 min. w temp. 180 stopni C.- ciasto po upieczeniu przestudziłam
Zrobiłam kruszonkę z podanych składników
3 białka ubiłam na pianą z 1/2 szklanki cukru, dodałam migdały i rum, posmarowałam tym schłodzone ciasto
Na wierzch masy migdałowej wyłożyłam umyte, osączone jagody i posypałam kruszonką
Piec dalej przez 30 min. w temp. 200 stopniach C.