Przygotowanie :
Jagody umyć i osączyć na sicie
Do umytych, małych słoiczków wsypywałam na przemian jagody i około 2 łyżek cukru. W moich słoiczkach mieściło się około 4 łyżek cukru
Słoiczki przykryłam dekielkami, zakręciłam i wstawiałam do garnka z zimną wodą, ( wody było na 3/4 wysokości słoiczków) pasteryzowałam około 20 min. od momentu zawrzenia wody
Słoiczki z jagodami pozostawiłam w garnku do ostygnięcia.
Jagody umyć i osączyć na sicie
Do umytych, małych słoiczków wsypywałam na przemian jagody i około 2 łyżek cukru. W moich słoiczkach mieściło się około 4 łyżek cukru
Słoiczki przykryłam dekielkami, zakręciłam i wstawiałam do garnka z zimną wodą, ( wody było na 3/4 wysokości słoiczków) pasteryzowałam około 20 min. od momentu zawrzenia wody
Słoiczki z jagodami pozostawiłam w garnku do ostygnięcia.