Kapustę drobno poszatkuj. Cebulę pokrój w kostkę a koperek posiekaj. Wszystkie składniki porządnie wymieszaj i odstaw do przegryzienia się smaków.
Sos: Cebulę i czosnek drobno pokrój i wrzuć na średnio rozgrzany tłuszcz delikatnie podsmaż uważaj żeby nie spalić czosnku. Wlej pomidory i chwilę podduś. Dodaj pozostałe składniki i gotuj jeszcze na małym ogniu około 10 minut. Następnie zblenduj cały sos i dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Z mięsa uformuj kotleciki, które następnie podsmaż z jednej i z drugiej strony. Przełóż do garnka zalej sosem i duś na średnim ogniu przez 20 minut.Podawaj z chlebem, ziemniakami albo kaszą.
- Przepisy
0 komentarzy
Gołąbki bez zawijania - szybkie, smaczne i syte [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.