Składniki:
na biszkopt-
10 raczej małych jaj
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na piane dosypując stopniowo cukier ( zaczynany dosypywać cukier, gdy już pojawi się piana), po jednym żółku i cały czas ucieramy
Dosypujemy stopniowo mąkę ( przesianą !) pomieszaną z proszkiem i kakao -mieszamy
Pieczemy w nagrzanym piekarniku, przez około 35 - 40 min. w temp. 160 - 180 stopni C.
Po przestudzeniu kroimy na 3 części- najlepiej podzielić sobie pracę na dwa etapy i jednego dnia upiec biszkopt, a drugiego zająć się kremem i dekoracją
na biszkopt-
10 raczej małych jaj
1 szklanka cukru
1 1/2 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na piane dosypując stopniowo cukier ( zaczynany dosypywać cukier, gdy już pojawi się piana), po jednym żółku i cały czas ucieramy
Dosypujemy stopniowo mąkę ( przesianą !) pomieszaną z proszkiem i kakao -mieszamy
Pieczemy w nagrzanym piekarniku, przez około 35 - 40 min. w temp. 160 - 180 stopni C.
Po przestudzeniu kroimy na 3 części- najlepiej podzielić sobie pracę na dwa etapy i jednego dnia upiec biszkopt, a drugiego zająć się kremem i dekoracją