Sposób przygotowania: bakłażan pokroić w kostkę. Skropić 1/2 łyżki oliwy, dodać paprykę pimenton, sól. Dokładnie przemieszać przyprawy z bakłażanem. Wyłożyć na blachę. Piec w 200C ok. 35-40 min. Co jakiś czas przemieszać bakłażany dla równomiernego upieczenia. Za 10 minut do końca pieczenia włożyć na blachę migdały i piec razem z bakłażanem. Na patelnie dodać oliwę i lekko podsmażyć czosnek, dodać paprykę pimenton i cieciorkę, po 5 minutach wlać ok. 100 ml. bulionu warzywnego. Podusić do momentu aż cały bulion wchłonie się do cieciorki, dodać ugotowaną quinoa. Następnie upieczony bakłażan i migdały. Przełożyć do dużej miski dodać mix sałatek i polać dressingiem. Dokładnie przemieszać. Podawać od razu. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Sałatka z pieczonym bakłażanem, quinoa, cieciorką i dressingiem miodowo-balsamicznym! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.