Przepis, spód:
Zacznij od wymieszania mąki, kakao, i dodania masła. Zacznij rozrabiać palcami mieszankę. Dodaj zimną wodę i wyrabiaj dalej, aż wszystkie składniki ładnie się połączą. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
Nastaw piekarnik na 180°C.
Rozwałkuj ciasto na cienki placek. Jeśli ciasto jest klejące, to podsyp delikatnie mąką.
Wyłóż foremkę papierem do pieczenia i wyłóż formę rozwałkowanym ciastem. Piecz około 25 minut. Pod koniec pieczenia pilnuj pieczenia, bo łatwo można przypalić spód.
Przepis krem:
W rondelku doprowadź do wrzenia śmietankę. Ściągnij rondelek z ognia, dodaj pokruszoną czekoladę i masło i odstaw na 2 minutki. Następnie zacznij energicznie mieszać, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki się połączą, i powstanie gładki krem. Dodaj ser i ponownie wymieszaj. Wyłóż krem na upieczony spód i umieść foremkę w lodówce. Najlepiej na całą noc.
Przepis dekoracje:
Garść migdałów upraż na suchej patelni i udekoruj nimi tartę.