Składniki :
14 dag cukru, ja dałam puder
10 dag mąki tortowej
5 jaj
3 dag kakao
4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie :
Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem i kakao
Wsypać stopniowo składniki sypkie i dobrze utrzeć
Wlewać po łyżce oleju i ucierać
Białka ubić na pianę, dodać ostrożnie i wymieszać całość
Piec w temp.170-180 stopni C, około 20 - 25 min.- do suchego patyczka. Piekłam w foremce o średnicy 22 cm.
Składniki na krem :
1 serek mascarpone
1 opakowanie śmietany 36% - 500 g
2-4 łyżki cukru pudru - według uznania
zielony barwnik spożywczy, łyżeczka kropel miętowych- według uznania
- Przepisy
0 komentarzy
Tort czekoladowy z kremem miętowym - wspaniale prezentuje się na stole [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.