Wykonanie:
Placek tortilii smarujemy cienko majonezem, sosem czosnkowym lub innym. Układamy na nim kawałki papryki na całej długości placka, następnie plastry szynki, a na końcu kładziemy umytą i osuszoną sałatę. Smarujemy cienko keczupem. Tortille posypujemy żółtym serem, startym na dużych oczkach. Tortille staramy się ciasto zawinąć w rulon. Tortille owijamy w folię aluminiową (spożywcza też powinna być dobra) i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Tortille zawijam w folię dlatego że jeśli nie jest przykryta i dłużej poleży na talerzu, wysusza się w niektórych miejscach. Tortille wyjmujemy z lodówki i kroimy na niewielkie kawałki, około 4-5 cm lub zależnie od upodobań.
- Przepisy
1 komentarz
Koreczki z tortilli - idealne na karnawałowe przyjęcie [PRZEPIS]
KOMENTARZE (1):
- kreatura piątek, 9 styczeń 2015 o 20:06 0 0 Dodaję też wędzonego łososia, świeżego ogórka, konserwowego ogórka, parówki, paluszki surimi i łączę to w róznych konfiguracjach. A tortillę smaruję greckim jogurtem z dodatkiem majonezu i albo czosnku, albo koperku, zalezy, do jakich składników. Smarowane samym majonezem nie miękną odpowiednio.