Miksujemy masło na puszysta masę, dodajemy cukier i melasę dokładnie miksujemy do połączenia składników. Dodajemy pojedynczo żółtka po każdym dokładnie miksujemy.Mąkę mieszamy z przyprawami solą i sodą, przesiewamy przez geste sito bezpośrednio do miksowanej masy.
Ciasto dzielimy na 3 części z każdej formujemy spłaszczoną kulę i zawijamy w folię spożywcza wkładamy na noc do lodówki.
Ciasto wyciągamy 15 minut wcześniej gdyż jest trochę twardawe i wałkujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia - ułatwia to wałkowanie i nie trzeba podsypywać ciasta mąką.
Ciasto wałkujemy na grubość 6 mm, wycinamy ciasteczka i układamy na wyłożonej papierem blaszce w odstępach min. 2,5 cm. Pieczemy w 180 C przez 10 minut, studzimy na kratce dekorujemy dowolnie ja tam nie lubię smaku lukru wcinam takie ;). Pozostawiamy w otwartej puszcze na 2 - 3 godziny by lekko zmiękły
Ciasto dzielimy na 3 części z każdej formujemy spłaszczoną kulę i zawijamy w folię spożywcza wkładamy na noc do lodówki.
Ciasto wyciągamy 15 minut wcześniej gdyż jest trochę twardawe i wałkujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia - ułatwia to wałkowanie i nie trzeba podsypywać ciasta mąką.
Ciasto wałkujemy na grubość 6 mm, wycinamy ciasteczka i układamy na wyłożonej papierem blaszce w odstępach min. 2,5 cm. Pieczemy w 180 C przez 10 minut, studzimy na kratce dekorujemy dowolnie ja tam nie lubię smaku lukru wcinam takie ;). Pozostawiamy w otwartej puszcze na 2 - 3 godziny by lekko zmiękły