Opis wykonania:
Grzyby namaczamy w letniej wodzie i pozostawiamy na noc. Gotujemy je w tej samej wodzie w której się moczyły do miękkości. Odcedzamy i pozostawiamy wywar.
Kapustę jeżeli jest mocno kwaśna delikatnie płuczemy - jeżeli nie nie ma potrzeby płukania, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka i zalewamy połową szklanki wywaru z gotowania grzybów i 1 szklanką wody.
Cebule kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju dodajemy do kapusty, dodajemy ziele angielskie, listek, pieprz, jałowiec i gotujemy na mniejszym ogniu bez przykrycia 30 minut.
Następnie dodajemy pokrojone grzyby, przyprawiamy. Gotujemy do odparowania wody mieszając by kapusta się nie przypaliła.
- Boże Narodzenie
0 komentarzy
Kapusta staropolska z suszonymi grzybami na Wigilię [PRZEPIS]
![Kapusta staropolska z suszonymi grzybami na Wigilię [PRZEPIS] Kapusta staropolska z suszonymi grzybami na Wigilię [PRZEPIS]](/images/items/c094a7bfadd1cf1467a6718b5844e78a.jpg)
Brak komentarzy dla tego artykułu.