Składniki: na masę serową
200g sera tofu silken
100g zupy krem z buraczków z tymiankiem Marwit
200g stopionej czekolady 72%
100g cukru pudru
sok z jednej cytryny
Wszystkie składniki umieść w naczyniu od blendera i zmiksuj na bardzo gładką masę.
Wylej masę na schłodzone spody w rantach pozostawiając miejsce na wylanie galaretki i ponownie wstaw do lodówki.
Składniki: na galaretkę
100g zupy krem z buraczków z tymiankiem Marwit
50g wody
50g świeżych jeżyn
50g świeżych malin
50g cukru
1 łyżeczka agar agar
Krem z buraczków oraz wodę umieść w rondelku, następnie dosyp świeże owoce, cukier oraz agar agar i gotuj do czasu aż owoce trochę się rozpadną a agar zacznie się uaktywniać, będzie to widać podczas gotowania gdy masa zacznie gęstnieć. Odstaw, ostudź i wylej na wierzch schłodzonych serniczków. Udekoruj cząstkami świeżych owoców i ponownie umieść w lodówce. Gdy galaretka zastygnie wyjmij serniczki z rantów za pomocą palnika lub suszarki do włosów poprzez ocieplenie rantu, który łatwo odejdzie od masy serowej. Podawaj z gorącą kawą lub zabierz na wynos do pracy :-)