Wykonanie:
Chałwę rozetrzeć, zmieszać z przesianą mąką, cukrem, proszkiem do pieczenia. Dodać mleko, olej oraz jajka. Mieszać aż do połączenia składników. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami, każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze170ºC przez 25 minut lub dłużej ( do tzw. suchego patyczka).
W czasie, kiedy babeczki będą stygły przygotować krem.
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno.
Żelatynę zalać ok. 2-3 łyżkami wrzątku, dokładnie wymieszać.
Do kremówki dodać cukier, pod koniec delikatnie wymieszać z serkiem. Do naczynia z żelatyną dodać 2-3 łyżki śmietankowej masy, zmieszać, następnie całość połączyć z resztą kremu. Włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Muffinki dekorować przy pomocy rękawa cukierniczego.
Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Chałwowe muffiny z kremem. PRZEPYSZNY DESER!
Brak komentarzy dla tego artykułu.