Przygotowanie :
- Ryż w torebkach ugotować wg przepisu
- Do ugotowanych ugniecionych ziemniaków dodać ugotowaną kaszę oraz ryż
- Pieczarki i cebulę pokroić drobno i przesmażyć razem
- Orzechy zmielić, natkę posiekać
- Ryż, ziemniaki, kaszę, orzechy oraz pieczarki z cebulą - połączyć
- Dodać namoczoną i osączoną żurawinę, 2-3 łyżki oleju, sól, pieprz, natkę, maggi i jajka, dokładnie wymieszać w mikserze
- Masę przełożyć do foremki o wymiarach 25 x 12 cm wyłożonej folią aluminiową, piec w temp. 180*C
- U mnie pieczeń potrzebowała 75 min.
Uwagi:
- Pieczeń należy robić gdy główne składniki będą jeszcze ciepłe. Wtedy wszystko lepiej się łączy.
- moja pieczeń trochę się kruszyła dobrze byłoby zmielić ryż, wtedy na pewno będzie lepiej się kroiła.