Usuwamy skórę z łososia i kroimy go w duża kostkę. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w cienkie paseczki. W garnku rozgrzewamy masło i na dnie układamy cała rybę. Doprawiamy solą i pieprzem. Chwilę smażymy i dodajemy marchewkę ponownie dodając sól i pieprz. Po raz kolejny gotujemy przez 2 minuty, dodajemy pora i doprawiamy. Całość zalewamy śmietaną i gotujemy przez 10-15 minut. Można przykryć garnek jednak należy zostawić wieko uchylone. Kuskus zalewamy wrzątkiem i po 5 minutach doprawiamy solą, ostrą papryką i odrobiną masła. Posypujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki do dekoracji. Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Ryba w sosie śmietanowym z marchewką i porem! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.