Składniki: na kapustę
połówka modrej kapusty
3 łyżki Oleju Rzepakowego Wielkopolskiego
pestki z jednego owocu granatu + sok
łyżka octu balsamicznego
1 łyżka miodu
odrobina soli
pieprz do smaku
Składniki: na kluchę
500g mąki pszennej
250g letniego mleka
25g świeżych drożdży
łyżka Oleju Rzepakowego Wielkopolskiego
2 jajka
dwie szczypty soli
1 łyżka cukru
Składniki: Pulled pork
1 kg łopatki wieprzowej
Składniki: mieszanki przypraw
po łyżeczce chili, kolendry, kuminu, gorczycy,pieprzu cayenne
3 łyżeczki miodu
3 łyżeczki soli
3 ząbki czosnku
3 łyżki pasty paprykowej łagodnej typu ajvar
Składniki: na solankę
2l wody
130g soli
100g brązowego cukru
3 liście laurowe
3 łyżki przygotowanej wcześniej w moździerzu mieszanki przypraw