Przygotowanie
Babeczki
Mąkę, kakao i proszek do pieczenia mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka i cukier miksujemy na gładką, puszystą masę. Dolewamy olej. Następnie po łyżce dodajemy suche składniki ciągle miksując. Dolewamy po trochę mleka miksując na zmniejszonych obrotach. Na koniec wrzucamy czekoladę i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku w 195 st. C przez 25-30 minut (bez termoobiegu). Po tym czasie wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Krem
Śmietanę ubijamy. Potem dodajemy śmietanfix oraz cukier. Następnie wrzucamy po łyżce mascarpone i delikatnie mieszamy łyżką.
Ostudzone babeczki dekorujemy kremem i posypujemy dodatkami czekoladowymi.
Z podanych składników wychodzi 12 babeczek.
Smacznego!