Właściwości:
Serek mascarpone i śmietanka muszą być dobrze schłodzone. Do serka mascarpone dodać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać ze sob składniki. Kremówkę ubić na sztywno. Do serka dodać roztopioną i wystudzoną czekoladę, likier kokosowy i na koniec bitą śmietanę. Delikatnie wymieszać do połączenia składników. Schłodzić w lodówce ok. 20 min. W misce wymieszać mąkę pszenną, kokosową, ziemniaczaną, cukier puder i
sól. Dodać żółtko, masło pokrojone w kostkę, esencje waniliową. Za pomocą noża posiekać ciasto, aby utworzyły się okruchy. Na koniec wlać wodę i likier. Zagnieść ciasto tylko do połączenia składników.
Uformować kule i zawinąć w folie spożywczą. Wstawić do lodówki na ok. 40 min. Stolnicę oprószyć mąką. Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać okrągłe kółka i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Piec w 170C ok. 7-8 min. do lekkiego zrumienienia. Studzić na kratce. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego. Przekładać niewielkie porcje przykrywać drugą połówką ciastka. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Smacznego!