Ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Jeśli mamy młode ziemniaki to nie trzeba obierać ich ze skóry. Botwinkę myjemy i dzielimy na trzy części: na buraczki, liście i łodygi. Buraki obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Łodygi kroimy w drobne kawałki, a liście szatkujemy. Do garnka wlewamy olej i przysmażamy ziemniaki i buraki przez około 2 minuty. Wlewamy wodę tak, aby przykryła warzywa i czekamy, aż się zagotuje. Następnie wrzucamy łodygi botwiny i ekologiczną kostkę warzywną. Gotujemy zupę na wolnym ogniu, aż ziemniaki i buraki będą miękkie (potrwa to około 15 - 20 minut). Po 20 minutach wrzucamy poszatkowane liście botwiny i pół pęczka posiekanego koperku. Fetę rozdrabniamy widelcem w osobnej misce i wlewamy chochlę gorącej zupy, żeby zahartować ser. Dokładnie mieszamy, aż ser się rozpuści i całość wlewamy do garnka. Następnie wlewamy śmietanę i gotujemy jeszcze 5-7 minut. Zupę podajemy posypaną koperkiem!
Smacznego!