Przygotowanie :
Biszkoptami wykładamy dno foremki, a wcześniej wykładamy ją folią spożywczą.
Twaróg, serek, śmietanę i jogurt przekładamy do miski mieszamy dokładnie.
Żelatynę zalewamy gorącą woda i mieszamy do idealnego rozpuszczenia, następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia
Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną.
Żelatynę hartujemy czyli mieszamy ją z 2-3 łyżkami mieszanki, a następnie wlewamy do miski i całość miksujemy.
Dodajemy także cukier puder, miksujemy.
Otrzymaną masę dzielimy na 2 części; z tym, że tej do której dodamy czekoladę powinno być mniej.
Do tej mniejszej części masy dodajemy łyżkami przestudzoną czekoladę i miksujemy dokładnie.
Teraz wylewamy naprzemiennie po łyżce masy na środek ciasta ( raz białą, raz ciemną), aż do wykończenia mas.
W ten sposób powstanie nam "zebra" !
Ps. Źle podzieliłam masę i brakło mi białej, dlatego środek mojego ciasta jest tylko czekoladowy.
Gotową "zebrę" chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej 2-3 godz.
Gotową "zebrę" chowamy do lodówki i chłodzimy co najmniej 2-3 godz.
"Zebrę" można zrobić wg tego pomysłu, tu użyto tylko jogurtu greckiego.
Ja zrobiłam ją po swojemu :)
Ja zrobiłam ją po swojemu :)
SMACZNEGO!