wykonanie
Tofu pokrój w paski i polej marynatą powstałą ze zmieszania musztardy i sosu. Usmaż na złoty kolor. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Dobrze odsącz.
Zieleninę, pokrojony w słupki seler i plasterki truskawek osusz ręcznikiem papierowym, co ułatwi rolowanie.
Głęboki talerz napełnij wodą i zanurz w niej pierwszy arkusz. Połóż na desce i przetrzyj suchym ręcznikiem papierowym. Na środku ułóż truskawkę i oprósz całą powierzchnię sezamem. Następnie przykryj środek listkiem, a następnie ułóż makaron, tofu, seler i jeszcze plasterek truskawki. Składniki przykryj z dwóch stron papierem, a następnie ciasno zwiń w rulon. W ten sposób przygotuj wszystkie summer rolls.
Przed podaniem przygotuj zmieszaj wszystkie składniki na sos i podawaj do moczenia rulonów.
Smacznego!