Sposób przygotowania:
Zacznij od zagotowania wody i dodaj do niej filety z kurczaka. Gotuj, aż się ugotują. Po ugotowaniu wyjmij filety, poczekaj, aż ostygną i “porwij” je na drobne części.
Pokrój kapustę na bardzo drobne paski. Marchewkę obierz i zatrzyj na tarce. Papaję obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój na dość drobną kostkę. Poszatkuj kolendrę i szczypiorek. Tak przygotowane składniki włóż do miski i dodaj kurczaka.
Dressing:
Czosnek przeciśnij przez praskę, a chilli pokrój bardzo drobno. Włóż czosnek i papryczkę do małej miseczki i dodaj sos sojowy, ocet winny, cukier, sok z limonki, olej i sos rybny. Wymieszaj bardzo dokładnie. Dodaj masło orzechowe i mieszaj, aż sos będzie kremowy i jednolity. Na początku będzie wyglądał na zwarzony.
Przed podaniem dressing łączymy z sałatką i posypujemy orzeszkami.
Jeśli chcesz zrobić większą porcję sałatki, to wystarczy, że będziesz trzymała w lodówce osobno sałatkę i osobno dressing.
Smacznego!