Wykonanie:
Śliwki, ewentualnie morele lub inne większe bakalie pokroić drobno i wymieszać z drobnymi bakaliami. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli. Masło rozpuszczamy, łączymy z mlekiem, aromatem rumowym, jajkami i cukrem. Wszystkie płynne składniki mieszamy przez chwilę ze sobą. Do mokrych składników dodajemy suche i chwilę mieszamy. Na koniec dodajemy bakalie i mieszamy łyżką. Ciasto równo rozkładamy np. do silikonowych foremek na muffinki. Blachę z babeczkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez ok. 40 minut. Muffinki studzimy na kratce. Gdy całkowicie wystygną zawijamy je w czystą ściereczkę i odstawiamy na 1-2 dni w chłodne, najlepiej lekko wilgotne miejsce.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając 2 łyżki śmietany kremówki. Polewą dekorujemy babeczki i posypujemy mieszanką kandyzowanych owoców.
Smacznego :)