Przygotowanie:
Szpinak z dodatkiem mleka zmiksować na gładko (im bardziej rozdrobniony szpinak, tym ładniejszy kolor naleśników) i przelać do miski.
Kolejno wlać wodę gazowaną oraz olej, wsypać mąkę, wbić jajka, dodać szczyptę soli i dokładnie wymieszać- najlepiej rózgą.
Całość odstawić na 8-10 minut, aby ciasto lekko zgęstniało.
Na rozgrzanej patelni wylać porcję ciasta, a kiedy zetnie się z wierzchniej strony- przewrócić na drugą.
Na jedną połowę naleśnika ułożyć plasterki sera mozzarelli oraz wędliny, złożyć.
Na powstałą połowę ponownie położyć ser oraz wędlinę i złożyć- w ten sposób otrzymamy nadziany 'trójkąt'.
Piekarnik nagrzać na 180 stopni.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć naleśniki i zapiekać 2-3 minuty, aby tylko ser się podgrzał i lekko roztopił.
Wierzch polać ketchupem na kształt łańcucha.
Smacznego!
Brak komentarzy dla tego artykułu.