Przygotowanie
Pieczarki kroimy w grube plastry i podsmażamy na złoto na 2 łyżkach oliwy. Odkładamy z patelni.
Makaron gotujemy al'dente według przepisu na opakowaniu.
Na patelnię wlewamy kolejną porcję oliwy (2 łyżki) i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany ząbek czosnku. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, a następnie doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz oregano. Gdy kurczak będzie gotowy całość podlewamy mieszanką śmietanki z wodą. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze szczyptą soli oraz pieprzu. Sos lekko redukujemy.
Następnie dodajemy odcedzony makaron (nie wylewamy wody może się jeszcze przydać), większą część pieczarek oraz posiekanego koperku i mieszamy. Gdyby sos zrobił się za gęsty można podlać go odrobiną wody z makaronu. Na wierzch wrzucamy resztę pieczarek oraz koperek.
SMACZNEGO!