Przygotowanie:
1. Zaczynamy od zalania grzybów Mun gorąca wodą na 10 min. Następnie wszystkie warzywa czyli marchewkę, seler, paprykę kroimy w słupki, tylko por w talarki.
2. Mięso myjemy kroimy w paski lub kostkę.
3. Do miseczki z kilkoma łyżkami oliwy, wsypujemy curry, sól, pieprz, imbir i paprykę chilli.
4. Dorzucamy wyciśnięty przez praskę czosnek i
dolewamy 3-4 łyżki sosu sojowego.
5. Marynatą zalewamy mięso i trzymamy ok. 1 godziny w lodówce. Wiadomo najlepiej zostawić na całą noc w lodówce.
6. Po tym czasie wrzucamy mięso wraz z marynatą na mocno rozgrzaną patelnię i smażymy, aż curry zacznie się karmelizować.
7. Dodajemy wtedy wszystkie warzywa, podsmażamy podlewając co jakiś czas wodą.
8. Dusimy ok. 15-20 minut. W razie potrzeby
doprawiamy do smaku przyprawami.
9. Podajemy z ryżem.