Przygotowanie:
1. Przygotowujemy bulion z kurczaka.
2. Cebulę dymkę drobno siekamy, paprykę czerwoną kroimy na większe kawałki, a kapelusze z pieczarek kroimy na 4 części.
3. W garnku rozpuszczamy troszkę masła i wrzucamy cebulę i smażymy do momentu zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki i pokrojoną paprykę i dusimy całość.
4. Do garnka wlewamy cały bulion, skórkę z cytryny ścieramy na tarce, tak samo skórkę z limonki, które wcześniej wyparzamy i również dodajemy do bulionu wraz z puszką pomidorów.
5. Papryczki chilli drobno kroimy i wraz z krewetkami, 1 łyżeczką sosu piri piri dodajemy do zupy.
6. Gotujemy całość do momentu, aż krewetki zmiękną.
7. Na koniec dodajemy 200 ml mleczka kokosowego, cukier, sok wyciśnięty z limonki, szczypiorek i pietruszkę zieloną.
S M A C Z N E G O ! ! !