Przygotowanie:
1. Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę.
2. Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę.
4. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki i całość dokładnie mieszamy.
5. Schab myjemy i rozbijamy na kształt trójkątów.
6. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
7. Schab solimy i pieprzymy.
8. Gdy pieczarki zaczną się rumienić można zdjąć je z patelni.
9. Przygotowujemy mąkę i bułkę tartą oraz roztrzepujemy jajko do panierki.
10. Na środek rozbitego schabu nakładamy przygotowane pieczarki.
11. Teraz mięso składamy na kształt trójkąta (2 boki do środka, jeden na drugi i spodem przykrywamy, tak aby farsz nie wystawał na zewnątrz).
12. Przygotowane kotlety panierujemy - mąka, jajko, bułka.
13. Na patelni rozgrzewamy olej.
14. Na rozgrzany olej wrzucamy kotlety i smażymy dokładnie z obu stron.
15. Kiedy schab będzie przysmażony na złocisty kolor, możemy wyjąć go na blachę.