Przygotowanie :
Margarynę posiekać ze wszystkim składnikami
2/3 ciasta rozwałkować na spód natłuszczonej dużej formy, nakłuć i upiec na rumiano
Upieczone ciasto posypać kaszą manną, rozłożyć usmażone jabłka
Na wierzch rozłożyć ubite białka z cukrem pudrem i budyniem w proszku, a na to poskubać resztę ciasta
Piec do zarumienia ciasta w temp. 180* C
Na piankę :
5 białek
szklanka cukru pudru
2 małe budynie bez cukru - razem 80 g
1/2 szklanki oleju
Przygotowanie pianki:
Do ubitych na pianę białek dodać cukier, ubić razem
Dosypywać stopniowo budyń - miksować, a na koniec wlać strużką olej i ubić całość na sztywno.
- Przepisy
0 komentarzy
Kruche ciasto jabłkowo- dyniowe z pianką! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.