Przygotowanie:
1. Bułkę wkładamy do miski z przegotowaną wodą i moczymy.
2. Cebulę kroimy i smażymy na maśle aż się zarumieni.
3. Mięso mielimy w maszynce.
4. Podczas mielenia dodajemy czosnek, ostudzoną cebulę, i wyciśniętą z wody bułkę.
5. Do zmielonego mięsa dodajemy 3 jajka, sól, pieprz, pieprz ziołowy i wszystko dokładnie mieszamy.
6. Z tak przygotowanego mięsa formujemy kotlety. Polecam ręce moczyć w wodzie, wtedy mięso nie zostaje nam na rękach, a kotlety są gładkie.
7. Tak przygotowane mięso obtaczamy w bułce tartej.
8. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy dokładnie z obu stron kotlety.
9. Po zdjęciu z patelni najlepiej wrzucać kotlety do wazy i przykryć je na trochę, na pewno będą smaczniejsze.