Przygotowanie:
1. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie.
2. Pierś kroimy w kostkę.
3. Solimy i pieprzymy pierś, następnie smażymy ją na patelni, do czasu, aż zacznie się rumienić.
4. Robimy sos z przepisu poniżej.
Roztapiamy serki
Dodajemy kostkę rosołową
Sos:
1. Serki topione roztapiamy na patelni z odrobiną wody. Całość powinna tworzyć jednolitą masę.
2. Do roztopionych serków kruszymy kostkę rosołową i dokładnie wszystko mieszamy.
Dodajemy śmietanę 18%
Dodajemy kurkumę
3. Do całości dodajemy 3/4 kubeczka śmietany 18% i również całość mieszamy.
4. Następnie dosypujemy kurkumę oraz troszkę papryki ostrej, soli i pieprzu.
Wsypujemy wcześniej przysmażonego kurczaka.
5. Do sosu dodajemy wcześniej podsmażonego kurczaka i mieszamy.
6. Sos dość szybko gęstnieje więc warto dolewać co jakiś czas gotowanej wody, aby rozrzedzić całość.
Gotowy sos
Gotujemy makaron al dente
Przygotowanie c.d.
5. Gotujemy makaron tak, aby był al dente.
6. Makaron po odlaniu układamy na talerz.
7. Makaron polewamy sosem.
8. Na całość układamy kilka kwiatków brokuła
9. Wszystko posypujemy startym żółtym serem
10. Można na chwilę wrzucić całe danie do mikrofalówki aby całość się zapiekła, ale nie jest to konieczne.