Przygotowanie:
1. Piersi myjemy i rozbijamy dość cienko, ale żeby nie podziurawić.
2. Solimy i pieprzymy po obu stronach.
3. Układamy jak na zdjęciu masełko i pietruszkę.
4. Zwijamy mięso, zaginając boki do środka, w rękach formujemy devolaye.
5. Delikatnie moczymy ręce w wodzie i wygładzamy gotowe devolaye. Wkładamy na trochę do lodówki.
6. Przygotowujemy jajko, mąkę i bułkę tartą do panierki.
7. Żeby devolaye były chrupiące i abyśmy mieli pewność, że masełko nie wypłynie, polecam podwójną panierkę (mąka, jajko, bułka, mąka, jajko, bułka)
8. Nagrzewamy tłuszcz we frytkownicy, bądź w głębokim garnku.
9. Kiedy tłuszcz będzie nagrzany, wrzucamy devolaye i co jakiś czas obracając pieczemy ok. 8-10 minut, aż panierka się zarumieni, ale uważajcie aby nie przypalić.