Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy, nacieramy solą pieprzem i ziołami. Podsmażamy na patelni, aż mięso będzie gotowe. Po ostygnięciu kroimy w drobna kostkę.
2. Cebulkę czosnek siekamy aż się zeszkli na łyżce masła następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Chwilkę podsmażamy do miękkości doprawiając sola i pieprzem.
3. Z ciasta wycinamy 18 kółek szklanką. 6 układamy na papierze do pieczenia, w pozostałych wycinamy w środku mniejsze kółka, tak aby po upieczeniu powstało miejsce na farsz.
4. Kółka na blaszce smarujemy rozbełtanym żółtkiem, dalej układamy na niej 2 kółka z dziurką smarując dalej jajkiem. Pieczemy 15 min w 180 stopniach.
5. Do farszu dodajemy łyżkę śmietany ewentualnie doprawiamy ulubionymi przyprawami.
6. Do upieczonych koszyczków z ciasta nakładamy farsz i dekorujemy startym żółtym serem kiełkami rzodkiewki.