Przygotowanie:
1. Mąkę przesiewamy z proszkiem bo pieczenia, dodajemy do tego masło, cukier, jajko i kakao.
2. Wyrabiamy dokładnie ciasto kruche. Od gotowego ciasta odkrawamy 1/3 i wkładamy do zamrażarki.
3. Pozostałą część ciasta rozwałkowujemy i układamy w posmarowanej masłem tortownicy. Wstawiamy również na pół godziny do zamrażarki.
4. Twaróg mielimy dwukrotnie na maszynce do mięsa.
5. Przygotowujemy budyń zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
6. Ucieramy masło z cukrem, dorzucamy jaja, budyń, cukier wanilinowy, ser i całość mieszamy.
7. Gotową masę przelewamy do tortownicy, która była w zamrażalce.
8. Na górę ścieramy na tarce z dużymi oczkami pozostałą cześć ciasta.
9. Nagrzewamy piekarnik do 175 stopni i władamy sernik na 1,5 godz.