Przygotowanie:
Przygotować galaretkę z połowy porcji wody podanej na opakowaniu i odstawić do lekkiego stężenia.
Brzoskwinie pokroić w plasterki.
Pierniczki ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia/folią aluminiową, na wierzchu wyłożyć cienką warstwę galaretki, nań poukładać plasterki brzoskwini i całość zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić do lodówki na 30 minut.
Kremówkę ubić i połączyć z serkiem mascarpone.
Gotowym kremem wyłożyć wierzch galaretki (można pobawić się w zrobienie np. rożków- masę przełożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką) i odstawić do lodówki na min. 3 godz.
Przed samym podaniem wierzch posypać przyprawą do piernika wymieszaną z kakao.
Smacznego!
Brak komentarzy dla tego artykułu.