Przygotowanie :
Umyte mięso kurczaka pokroić w kostkę ( ok.3 cm)
Umytą paprykę, cebulę oraz wcześniej namoczone grzyby i umyte pieczarki pokroić w małą kostkę
Ze składników na ciasto przygotować masę w której będziemy maczać pokrojone mięso, smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor
W garnuszku zrobić sos mieszając wodę, sos sojowy, cukier, ocet, keczup i mąkę ziemniaczaną
Na patelni rozgrzać olej i przez około 5 min. smażyć paprykę, cebulę i grzyby mun ( ugotowane wg przepisu na opakowaniu ) i pieczarki, potem wlać do nich sos i delikatnie wymieszać - zagotować, na koniec dodać łyżkę sosu słodko- kwaśnego doprawić solą - wymieszać
Na koniec dodać usmażone mięso z kurczaka i dusić razem przez 2-3 min.