Przygotowanie ciasta :
Do mąki dodać cukier, szczyptę soli, wymieszać, dołożyć zimne masło, połączyć składniki rozcierając je palcami na okruszki. Wbić jajka, wymieszać dokładnie łyżką drewnianą, uzyskaną masę uformować w kulę i przechować w lodówce przez godzinę. Rozwałkować ciasto podsypując mąką, przełożyć do foremki na tartę, wyrównać boki, nakłuć ciasto widelcem, piec w temp. 180 *C do zarumienienia. Ciasto wystudzić, wylać ubitą śmietanę, ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką.
Przygotowanie dekoracji:
Śmietanę ubijać, wlewać do niej strużką wystudzoną, tężejącą galaretkę( rozpuszczoną w szklance wrzącej wody).Wyłożyć na ciasto, ułożyć owoce i polać drugą rozpuszczoną, tężejącą galaretką ( również rozpuszczoną w szklane wody).