Wykonanie:
Zaczynamy od pozbycia się goryczki z bakłażana. W tym celu kroimy bakłażana w kostkę i posypujemy solą. Gdy puści sok, odsączamy i wycieramy bakłażana papierowym ręcznikiem. Pomidory sparzamy i ściągamy z nich skórkę. Papryki i obrany czosnek kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, cebulkę i chwilkę smażymy.Teraz kolej na bakłażana, którego przesmażamy aż zacznie się rumienić. Dodajemy paprykę i pomidory.Dusimy ok 3 minuty mieszając i doprawiając do smaku. Na końcu dodajemy gnocchi i sok pomidorowy. Naczynie do zapiekania smarujemy grubo masłem. Wykładamy zawartość patelni, posypujemy serem Grana Padano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 10 minut. Smacznego !!