Sposób przygotowania: okrągłą foremkę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło z cukrem utrzeć do puszystości. Mąkę, proszek do pieczenia, mielony imbir i sól przesiać przez sito. Do ubitej masy maślanej dodawać na zmianę jajko i parę łyżek suchych składników miksując na gładkie ciasto. Dodać kandyzowany imbir i wymieszać. Ciasto umieścić w foremce wygładzając powierzchnie. Plasterki gruszek wyłożyć na ciasto, posypać cukrem i rozłożyć na wierzchu płatki masła. Piec w 175C-180C ok. 35-40 min. do suchego papryczka. Ciasto znakomicie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Włoskie ciasto gruszkowo-imbirowe! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.