Sposób przygotowania: wafelki zmiel w blenderze, dodaj rozpuszczone masło, wymieszaj i wyłóż dno formy. Dociśnij i włóż do lodówki. Jogurty greckie wyłóż na sitko i włóż do lodówki na minimum 12 h. Miąższ mango zblenduj na gładkie puree. Jogurt włóż do miski, dodaj mango, cukier, startą na drobnych oczkach czekoladę i wymieszaj. Żelatynę zalej 80 ml wody i odstaw do napęcznienia. Następnie podgrzej i rozpuść. Po lekkim przestudzeniu połącz z masą. Gotowe nadzienie wylej na wcześniej przygotowany spód, włóż do lodówki. Galaretkę rozpuść w 450 ml wrzącej wody i poczekaj aż zacznie tężeć. Na masę wyłóż maliny i zalej tężejącą galaretką.
- Przepisy
0 komentarzy
Sernik na zimno z mango, malinami na kokosowym spodzie! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.