Przygotowanie:
1. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (>>KLIK<<). Odstawiamy do przestygnięcia.
Śmietanę (200 ml) ubijamy na sztywno. Przy niewielkich obrotach miksera, dodajemy łyżkami serek mascarpone, a następnie wlewamy uprzednio roztopioną białą czekoladę.
2. Do tak przygotowanej masy, wsypujemy 2,5 szklanki pszenicy w miodzie i dokładnie mieszamy łyżką. Dno tortownicy pokrywamy herbatnikami, a następnie wykładamy przygotowaną wyżej masę. Wyrównujemy i układamy kolejną warstwę herbatników.
3. Przygotowujemy czekoladową masę. Ponownie ubijamy śmietanę (200 g) i tym razem dodajemy roztopione wcześniej mleczne czekolady (przestygnięte).
Tak przygotowaną masę wykładamy na warstwę herbatników.
4. Wierzch obsypujemy ok 1 szklanką pszenicy.
Uwaga! Gotowe ciasto najlepiej chłodzić przez cała noc w lodówce.