Wykonanie:
Zaczynamy od tego, że musimy namoczyć ciecierzycę, najlepiej przełożyć ją do miski, zalać dużą ilością wody i zostawić na noc. Ciecierzyca musi się moczyć minimum 7 godzin. Namoczoną ciecierzycę odcedzamy, płuczemy i mielimy w maszynce razem z cebulą. Do zmielonej masy dodajemy natkę pietruszki, sodę i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy dodając jeszcze trzy łyżki wody. Całość przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na 40 minut. Na patelni rozgrzewamy olej (2-3 cm wysokości). Nabieramy łyżkę masy i formujemy z nich małe lekko spłaszczone kulki, z każdej strony dociskamy, żeby były dobrze zwarte. Smażymy na gorącym oleju około 3 minut z każdej strony na złoty kolor. Odsączamy na papierowym ręczniku z tłuszczu i gotowe.