Sposób przygotowania:
Nastaw wok na średnio-duży ogień i dodaj sproszkowane curry, liść laurowy, laskę cynamonu i chili. Praż przyprawy około 1-2 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj 2 łyżki oleju i szalotki, czosnek oraz starty imbir, dodaj także kilka łyżek bulionu drobiowego. Smaż około 1 minuty. Dodaj kurczaka i pokrojone ziemniaczki i smaż minutkę. Wymieszaj wszystko, żeby przyprawy obtoczyły kurczaka. Dodaj resztę bulionu i pomidorowe puree i dobrze wymieszaj. Na końcu dodaj mleczko kokosowe, sos rybny, cukier, laskę cynamonu i liść laurowy. Doprowadź do wrzenia, przykryj i zredukuj ogień i gotuj przez jakieś 30min. W połowie tego czasu dodaj pomidory. Kiedy kurczak będzie gotowy, spróbuj curry i ewentualnie dopraw solą albo dodaj więcej sosu rybnego. Możesz jeszcze dodać pieprzu cayenne dla ostrości. Jeśli jest zbyt pikantne to należy dolać więcej mleczka kokosowego. Na koniec posyp świeżą kolendrą.