Wykonanie:
do miski lub na stolnicę wykładamy wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy i masło, które najlepiej posiekać teraz nożem, następnie dodajemy żółtka oraz wodę, całość zagniatamy , formujemy kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto wałkujemy np. przez folię spożywczą i wycinamy koła, trochę większe niż foremki na tartaletki, następnie wylepiamy ciastem foremki( foremki wcześniej trzeba wysmarować masłem) i dziurkujemy je widelcem. Tak przygotowane foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy 15 minut.Serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder wkładamy do miski i ubijamy na gładki krem.
Zimne tartaletki nadziewamy kremem śmietanowym i ozdabiamy owocami, jak ktoś chce można dodatkowo owoce posmarować galaretką, będę wtedy pięknie się błyszczały, babeczki przechowujemy w lodówce i najlepiej spożyć je w ten sam dzień.