Wykonanie:
Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę.
Mąkę tortową, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sól i kakao wymieszać następnie przesiać i dodać w małych porcjach do masy jajecznej.
Masło roztopić i gorące wlewać cienkim strumieniem do utartej masy, ciągle miksując.
Masę podzielić na połowę do oddzielnych naczyń.
Do jednej dodać ekstrakt waniliowy, do drugiej przesiane kakao i ekstrakt rumowy.
Poszczególne masy wymieszać do połączenia się składników.
Formę do babki wysmarować tłuszczem i posypać mąką, nadmiar usunąć.
Masy wlewać na przemian do formy co najmniej po 4-6 razy.
Piec w 170 st.C przez 45-50 minut lub do suchego patyczka.
Udekorować roztopioną czekoladą białą i ciemną oraz cukrowymi jajeczkami.