Przygotowanie
Ciasto
Mieszamy mąkę oraz sodę i przesiewamy. Tworzymy kopkę z zagłębieniem, do którego wrzucamy pozostałe składniki. Ciasto zarabiamy, dzielimy na 2 części, wałkujemy i wykładamy na brytfanki wyłożone papierem do pieczenia. Jedną z nich wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pieczemy przez 20 - 30 minut, aż ciasto uzyska miodowy kolor.
Masa orzechowa
Orzechy kroimy i smażymy wraz z masłem, cukrem oraz miodem na złoty kolor. Ciepłe rozprowadzamy na drugim cieście. Pieczemy w 180 st. C przez 20 - 30 minut, aż się zarumieni.
Masa budyniowa
Rozprowadzamy obie mąki w mleku i gotujemy budyń. Następnie pozostawiamy do ostygnięcia. Masło i cukier puder ucieramy w makutrze. Dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu ciągle ucierając. Na koniec wlewamy alkohol.
Masę wykładamy na blat bez orzechów i równo ją rozprowadzamy. Następnie przykrywamy blatem z orzechami i lekko dociskamy. Pozostawiamy na 1 dzień, aby ciasto nasiąknęło masą. Ciasto powinno być schłodzone przed podaniem.