Przygotowanie
Pieczarki kroimy w plasterki, a resztę składników w kostkę. W dużym rondlu podsmażamy mięso z liściem laurowym i zielem angielskim, doprawiamy.
Podsmażamy osobno pieczarki, osobno ogórki i osobno cebulę (ma być zeszklona).
Przekładamy mięso do dużego garnka, podlewamy gorącą wodą i gotujemy aż będzie miękkie. Potem dodajemy stopniowo pieczarki, cebulę i ogórki, ciągle podlewamy gorącą wodą . Na koniec wrzucamy paprykę. Gotujemy aż wszystko będzie miękkie. Potem dodajemy wymieszany z wywarem przecier pomidorowy. Następnie mieszamy śmietanę z mąką i wywarem i wlewamy do garnka mieszając. Doprawiamy solą, vegetą i pieprzem.
Jeśli strogonow nie będzie wystarczająco gęsty należy wymieszać trochę wywaru z mąką i wlać mieszając. Gotować jeszcze przez chwilę.
- Przepisy
0 komentarzy
STROGONOW WIEPRZOWY! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.