Przepis:
Pierś z indyka zmielić, doprawić solą, pieprzem, bazylią oraz słodką papryka, połączyć z kaszą manną, oliwą i dokładnie wyrobić.
Z masy formować małe kuleczki i podsmażyć na rozgrzanej patelni* do zarumienienia.
W międzyczasie przygotować makaron i sos:
W osolonej wodzie ugotować makaron, koniecznie al dente.
W trakcie gotowania się makaronu cukinię wymyć i pociąć (ze skórką) obieraczka do warzyw julienne które przypominają makaronowe nitki spaghetti.
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Kolejno dodać czosnek pokrojony w plasterki, pociętą cukinię i razem podsmażyć przez 2 minuty.
Ugotowany i gorący makaron odcedzić (zostawić 1 chochelkę wody), przełożyć na patelnię z warzywami, podlać pozostawioną wodą i podgrzać przez 1 minutę.
Podawać z pulpecikami.
Smacznego! :)