Orzechy włoskie prażymy na patelni, zawijamy w ściereczkę, trzemy i pozbywamy się łupin. Szpinak dusimy na oleju czosnkowym, dodajemy sól, pieprz i posiekane orzechy włoskie. Z udek wyjmujemy kość z podudzia, a kość z udka ucinamy w połowie. Mięso tłuczemy lekko, wykładamy ostudzony szpinak i kawałek sera. Spinamy patyczkami do szaszłyków i obtaczamy w "Przyprawie do kurczaka" Knorr (patrz zdjęcia). Pieczemy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym w temp. 180 stopni przez 45 min. pod przykryciem, a kolejne 30 minut bez przykrycia.
- Przepisy
10 komentarzy
Udka faszerowane szpinakiem, serem i orzechami z groszkiem cukrowym [PRZEPIS]
KOMENTARZE (2):
- JoshuaPed poniedziałek, 4 kwiecień 2016 o 19:04 0 0 bimatoprostophthalmicsolution003generic.net
- Normanwofs wtorek, 5 kwiecień 2016 o 7:05 0 0 generic levitra 20mg