Przepis:
Zaczynamy od przygotowania blaszki. Wykładamy ją papierem do pieczenia i wykładamy jedną warstwę herbatników.
W jednej misce mieszamy rózgą kuchenną jajka z twarogiem.
W drugiej misce rozpuszczamy budyń w mleku. Trochę ciężko będzie rozmieszać budyń w takiej ilości mleka, ale się uda.
W dużym rondlu, najlepiej z grubszym dnem rozpuszczamy masło wraz z cukrem. Dodajemy rozpuszczony budyń, a na końcu twaróg. Mieszamy bardzo dokładnie, do otrzymania jednolitej masy. Masa powinna się podgrzewać około 15-20 minut, do momentu zgęstnienia. Należy często mieszać masę, bo łatwo przywiera do dna.
Gotową masę serową (połowę) wylewamy na herbatniki. Nakładamy drugą warstwę herbatników i ponownie wylewamy na nie drugą warstwę masy serowej. I kolejna warstwa herbatników.
W małym rondelku rozpuszczamy krówki ze śmietaną kremówką.
Polewamy nią ostatnią warstwę herbatników i wstawiamy ciasto do lodówki na co najmniej kilka godzin, najlepiej na całą noc.