Przygotowanie:
1. Kotlety wyjmij z lodówki ok 30 min przed smażeniem.
2. Wysusz za pomocą ręcznika papierowego. Tłuczkiem do mięsa rozbij kotlety wkładając je w folię spożywcza na grubość ok 0,5 cm
3. Posól i popieprz. Następnie każdy kotlet obtocz w mące, następnie maczaj w żółtku rozbełtanym ze śmietaną i na końcu w panierce (bułka tarta wymieszana z parmezanem).
4. Kotlety smaż na mocno rozgrzanym maśle klarowanym po kilka minut z każdej strony aż panierka będzie miała ładny złoty kolor.
Przygotowanie sałaty:
1. Avocado obrać i pokroić w cienkie plasterki. Rzodkiew pokroić na talarki.
2. Na talerz wykładać rukolę, na nią plasterki avocado i rzodkiewek. Wyłożyć kuleczki mini mozzarelli.
3. Polać dressingiem, posypać kiełkami rzeżuchy, posolić i popieprzyć.
Sałatkę podawać z kotletem w panierce z parmezanu.